WORKSHOPS Al 2 jaar werken GoodPlanet Belgium en BOS+ samen aan 'De Boom In', een project voor natuureducatie en natuurbeleving. Op onze website bieden we tal van kant-en-klare natuurspelen aan (kijk in het menu onder 'Educatief materiaal'). Elke activiteit werd meermaals getest, bijgestuurd en goedgekeurd.

Bij de uitwerking hielden we rekening met de leerplandoelstellingen en de principes van educatie voor duurzame ontwikkeling.
Het doel van De Boom In is kinderen meer in contact brengen met de natuur en het bos in hun omgeving. Bossen zijn immers de ideale speel- en leeromgeving voor kinderen. .

Wil jij ook kennismaken met het aanbod van 'De Boom In' en de natuur intrekken, dan kan je bij ons een aanvraag indienen voor een workshop.


Wij bieden 2 soorten workshops aan:Workshops voor leerkrachten en natuurgidsen Leuke kennismaking met het aanbod van de boom in. De inhoud van de workshop varieert naar gelang de doelgroep, de vraag en de periode van het jaar. Je proeft er van onze activiteiten en krijgt tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Workshops voor kinderen (kinderen van het lager onderwijs) Wij trekken met de kinderen het bos in en laten hen de natuur beleven. Afhankelijk van de vraag (beleving / educatie) en de doelgroep, bieden wij vorming aan op maat.


Geïnteresseerd in één van onze workshops? Neem contact op met
Anna Leonard - a.leonard@goodplanet.be - 0474 11 85 43
Sien Cromphout - sien.cromphout@bosplus.be - 09 264 90 25